Jeg er sendt ud på en mission

En mission, for at få flere familier, til at flytte til Biersted.

Derfor har jeg sat mig for, at tage ud for at snakke med nogle af de mange familier,som bor i Biersted. Hvor kommer de fra ? Hvad er en god dag i Biersted ? Og hvorfor at det lige netop blev Biersted, som de valgte at flytte til . Disse spørgsmål, og mange flere, fik jeg opklaret, da jeg besøgte familien Ettrup  - Dahl, på en varm sommerdag i juni.

Den skønne familie består af far Mathias, 27, mor Lone, 29, samt deres to små krudtugler, Laura, 4, og Alfred, 1. De hygger sig i den herlige have, imens at jeg, sammen med Lone og Mathias, har plantet mig i en dejlig hyggekrog på deres terrasse.

Mathias og Lone; kan I ikke starte med at fortælle lidt om Jer selv ?

Lone; vi kommer fra henholdsvis Vadum og Dronninglund. Vi har været et par i 8 år, hvor vi så har boet sammen i Biersted i 6 år.

Før vi købte vores hus i Biersted, boede vi sammen i en lejlighed, på 3. sal, midt i Aalborg.

Det var en dejlig lejlighed, men vi var aldrig i tvivl om, at vi på et tidspunkt, gerne ville ud og bo i en af oplandsbyerne til Aalborg. Dels for at få mere plads og luft, men samtidig også for at kunne få et sted, hvor vi, som familie kunne se en fremtid. En fremtid med børn.

Mathias; vi valgte at købe hus i Biersted, da byen ligger i nær afstand til Aalborg, hvor vi begge arbejder, samt tæt på nabobyen Vadum, hvor jeg er vokset op. Så dermed har vi også tæt forbindelse til vores forældre, der stadig bor i henholdsvis Vadum og Dronninglund.

Før vi købte hus i Biersted, kendte vi ikke rigtig noget til byen, andet end at min bedstefar, boede i byen i de sidste 10 år af hans liv.

Lone; vores krav til byen var egentlig blot ; Er der købmand ? Skole ? Pasningsordninger ? Kører der busser til Aalborg ? Og disse 4 krav kunne vi jo sætte flueben ved.

Hvordan var Jeres første tid i Biersted ?

Mathias; vi købte vores hus i oktober 2011. Vores hus er fra 1975, så vi købte et hus, der, som ejendomsmægleren sagde, var i original stand. Så det første års tid brugte vi på at renovere og modernisere huset indvendigt, med nye gulve, køkken og andre små renoveringer.

Og så var i kommet godt fra start ?

Lone; ja, I april 2013, kom vores ældste arving, Laura, flyvende med strudsen. Før havde vi nok egentlig mest holdt Os for os selv. Så nu ville vi rigtig gerne integrere Os i Biersted.

Vi havde, igennem noget familie i Biersted, hørt godt om den dagpleje, som vi valgte til Laura, og det valg, var vi så glade for, at vores søn Alfred, nu også går i dagpleje der.

Igennem dagplejen, har vi fået et rigtig godt netværk af skønne forældre, hvor vi også møder en del af dem, uden for dagplejen. Vi er mange af de samme forældre, som også går med vores børn til børnegymnahopsa i gymnastiksalen, og til FDF i skoven.

Det lyder til at I er blevet godt modtaget i Biersted. Udover FDF i skoven og forældre/barn gymnastik i gymnastiksalen, er I så ellers med i andre ting i Biersted?

Mathias; ja jeg startede i 2016, byens velkomstmapper. Det er et godt arbejde, hvor vi alle i Biersted byder nye borgerer velkommen i byen.

Ideen udsprang egentlig af, at vi selv gerne ville være blevet præsenteret for byens foreninger, da vi flyttede til byen i 2011.

Så jeg kontaktede personerne, der stod for de forskellige foreninger, og sammen fik vi lavet de første velkomstmapper. De første mapper havde materiale med fra 13 foreninger. De nyeste, som jeg har lavet her for nylig, indeholder nu foldere, gavekort, visitkort og reklamer fra 42 af byens foreninger og virksomheder.Det er dejligt at være med til at starte noget, som er vokset til den succes, som det er i dag.

Lone; jeg er ikke, som Mathias, frivillig i byen, for med to krudtugler, og et fuldtidsjob, er der nok at bruge døgnets timer på. Men jeg er med i en fantastisk mødregruppe her i Biersted, en mødregruppe fyldt med skønne kvinder.

I er da vist det man godt kan kalde velintegreret. Hvad ville I vise frem, hvis der på Jeres vej, kom nye naboer. Hvilke begivenheder skulle de bare opleve. ?

Mathias; helt klart hele byens Mosefest. En byfest, der hvert år samler hele byen, i en weekend i juni.

Der står den både på livemusik fredag og lørdag, børnemgp, konkurrencer, gadefodbold, markedsstemning, og masser af hygge. I den weekend har man virkelig mulighed for at møde hele byen, fra dens bedste side.

Lone; ja Mosefesten, arrangeres hvert år , udelukkende af frivillige bjessinger. De gør et stort stykke arbejde.

Mathias; og ellers vil jeg da gerne fremhæve banestien, en cykel og motionssti, der er anlagt igennem byen, hvor den tidligere jernbane kørte, samt Den Grønne Kile, et stort grønt rekreativt område, hvor der både er shelters, bålplads, og fodboldbane. Derudover, er lokale kræfter, ved at samle penge ind til opførelsen af en stor naturlegeplads i Den Grønne Kile.

Vi har også en rigtig god skole, der går til og med 9. klasse, en lækker Dagli’ Brugsen, samt en stor idrætsforening i Biersted.

Lone; ja der er så meget natur, rundt om Biersted. Vi har både skov, marker og så selvfølgelig  Store Vildmose lige i baghaven.

Her til sidst vil jeg spørge Jer - Kan I se Jer selv bo i Biersted, også om 10 og 20 år?

Lone; ja helt klart, her er alt hvad vi som familie har brug for.

Mathias; ja vi har et godt netværk, vi bor i en by, hvor ungerne ikke skal ud og køre for at komme i skole, vi kan cykle rundt til alt. Her er trygt og rart at være.

Jeg vil til at takke af, det har været rigtig hyggeligt her på Jeres terrasse.

Tak fordi at I ville fortælle om Jeres liv her i Biersted.

Go historie 3.jpg  God historie.jpg  Go historie 4.jpg