Biersted er en mindre by i Vendsyssel med knap 2.000 indbyggere, beliggende i Biersted Sogn ca. 5 km øst for Aabybro. Biersted hører til Jammerbugt Kommune og ligger i Region Nordjylland. Byens kirke ligger på det højeste punkt i den tidligere Aabybro Kommune, nemlig Biersted Bakke. En person fra Biersted kaldes en Bjessing

Byens oprindelige navn er Bjergsted. Biersted er den 6. største by i Jammerbugt kommune.

Biersted Mose er blandt resterne af Store Vildmose, tidligere Europas største højmose, nu blot kartoffelmarker med fragmenterede rester af den oprindelige højmose. Både Moseperlemorsommerfugl, Moserandøje, Grøn Busksommerfugl og Bølleblåfugl forekommer i Biersted Mose

 

Herunder finder du et kort over de ting vi har at byde på her i Biersted.

Jammerbugt kommune afholdt i efteråret 2017 borgermøder med de mindre byer i Jammerbugten. 
Lokale udviklingsplaner (LUP'er)
Formålet med møderne var at finde frem til de ønsker og områder, hvor de enkelte byer allerhelst ville udvikle sig.

Mødet i Biersted blev afholdt d. 6. september på Biersted Skole, hvor de mange fremmødte kom med idéer og forslag til den nye LUP (Lokal udviklingsplan)
Alle forslag blev skrevet ned, og de ting der var størst opbakning omkring blev skrevet ind i LUP'en.

Resultatet af processen er dette flotte dokument som fortæller noget om Biersted og om hvilke ønsker Biersted har til fremtiden: Lokal udviklingsplan (LUP)

Biersted LUP

Torsdag den 1. marts 2018 blev der afholdt offentligt møde på Hotel Søparken i Aabybro

Mødet var startskuddet til en proces over de næste måneder, om hvordan Store Vildmose kan udvikle sig over de næste mange år. Mødet bød på indlæg om landbrug, natur og turisme og der var lejlighed til at diskutere emnerne med lokalpolitikere, Naturstyrelsen og andre deltagere.

Idefasen er et af initiativerne i et nystartet EU-projekt, som Brønderslev og Jammerbugt kommuner, Pindstrup Mosebrug A/S og Naturstyrelsen er gået sammen om.
Du kan læse mere om EU-projektet på hjemmesiden her

Store Vildmose