Naturstien - De tusinde Søer

Tæt på Biersted by langs med Banestien, ca 800 meter fra Haldagervej på vejen mod Aabybro ligger området De tusinde Søer – en skovbevokset mose, der over årene var blevet glemt og tilgroet og helt utilgængeligt.

De tusinde Søer har engang været fællesjord, hvor alle i Biersted kunne hente ler. Leret blev brugt til at lave stampede lergulve, eller man brugte leret til byggemateriale. Tidligere gravede man græstørvene(mønter) op til at lægge på tagryggen(mønningen). Området gik under navnet lergravene.

Senere blev det et sted, hvor børnefamilier og skolebørn tog hen for at fange vandhulsinsekter og fordybe sig i naturen. Om sommeren tørrede de fleste søer ud, modsat foråret, hvor der var masser af vand i hullerne, deraf navnet De tusinde Søer.
Over årene er De Tusinde Søer blevet så tilgroet, at man næsten ikke mere kunne komme ud til vandhullerne, og de små vandhuller trængte til at blive befriet, så lys og luft kunne hjælpe det biologiske liv her, især af hensyn til padder.
Biersted Landsbyråd og Danmarks Naturfredningsforening samt Jammerbugt Kommune har i fællesskab gennemført et natursti projekt med henblik på at forbedre naturvilkårene for området.
Med anlæggelse af en sti med plankebroer over de våde områder, og med siddepladser hvor man kan nyde omgivelserne er naturområdet atter blevet tilgængeligt for Biersteds borgere og for turister og andre der færdes på Banestien.
Med færdiggørelsen af Naturstien De tusinde Søer, vil området forhåbentlig igen blive brugt både af de lokale borgere, men også af cykelturister, som vil gøre holdt her og gå en tur, nyde naturen og spise sin mad.

Til inspiration om hvad man kan være heldig at opleve, er der opsat informationsskilt ved indgangen til området og skilt med oplysning om og eksempler på dyr og fauna.